Att köpa valp

Att köpa hund innebär en stor omställning för dig om du inte redan har hund vill säga. Läs gärna igenom nedanstående och fundera noga igenom ditt beslut att köpa en valp innan du bestämmer dig och skickar in din intresseanmälan. (OBS! Intresseanmälan kan bara skickas in under den tidsperiod som meddelas på webbsidan. Meddelande om när intresseanmälan kommer att öppna sker i god tid före)

En labradoodle från oss kommer att vara i storleken mini eller liten medium (40-48cm i mankhöjd och väger 9-16 kg). Alla hundarna har fleecepäls och fäller inte. Labradoodle är en familjehund och vill gärna ha mycket sällskap och aktiviteter för att må bra, så tänk gärna igenom hur livet för hunden kommer att se ut hemma hos dig, både under valptiden och när hunden är vuxen. Finns det plats för en valp i din vardag? Kommer du ha möjlighet att vara med valpen under dagarna, rasta den dagtid, kommer den att vara mycket ensam hemma, har du tid för lek och aktivering, alternativt finns det något hunddagis, en dagmatte som kan rasta, mysa och hålla hunden sällskap dagtid? Om du känner att tiden är knapp kan det vara en idé att vänta en tid till rätt förutsättningar finns då både du och hunden kommer att få det roligare tillsammans.

När du bestämt dig för att köpa/ta hem en valp så kommer den att behöva din uppmärksamhet och ditt engagemang under en stor del av dagen och kanske även nattetid de första veckorna. Den kommer att sova mycket, men när den är vaken vill den ha sällskap och man får vänja den stegvis vid att vara ensam. I början kan det vara så att den inte vill vara själv i ett rum, utan gnyr och gnäller. Det kan också vara så att den vill ligga själv och sova för att sedan vilja vara med dig och busa. Det varierar mycket från individ till individ.

Om du är intresserad av att köpa en labradoodle från oss så ska du göra en intresseanmälan. Detta gör du medan anmälan är öppen. Status om anmälan kommer att meddelas både här på hemsidan och på vår facebooksida. När anmälan är öppen skickar du in en anmälan med information om hur ett hundliv ser ut hemma hos dig. När du fått bekräftelse av mig att du fått en plats på väntelistan till den aktuella kullen så betalas en depsitionsavgift på 4000 kr in som inte är återbetalningsbar för att säkra din plats.  Kommer du inte med på väntelistan för denna kull så är du välkommen att skicka in en ny intresseanmälan för kommande kull.

Kostnaden för en valp från oss är idag 45 000 kr.

Om köpet inte blir av på grund av en allergisk reaktion när du kommer och hälsar på så betalas reservationsavgiften tillbaka, annars inte.

Betalning görs via Swish eller via banköverföring (kontakta mig för bankuppgifter).

När du hämtar valpen är den vaccinerad, id-märkt och har genomgått en veterinärundersökning. Valpen är även dolda fel försäkrad (3 år). Tänk på att starta upp din egen försäkring från den dagen du ska hämta din valp. Mat för de närmsta dagarna får du med dig när du hämtar valpen, även sele, koppel och en leksak medföljer.

Vad gäller vidare avel från de valpar vi säljer så är avelsrättigheterna begränsade för att skydda denna underbara hundras, d.v.s. att det är ett avelsförbud. Vid avel väljs hanhund med omsorg för att minska graden av inavel och genom det register som förs av ALAEU och WALA tillgängliggörs även en stor mängd avelshundar och utfallet av olika avelskombinationer kan utvärderas i förväg. Detta skyddar rasen och bidrar till att enbart valpar från "bra" avelskombinationer föds. Valparna kommer att registreras i Worldwide Australian Labradoodle Association (WALA) och i Australian Labradoodle Association Europe (ALAEU) och såklart även i Svenska Labradoodleklubben (SLK) där ni gärna också får bli medlemmar.

Har du fler frågor eller funderingar så hör gärna av dig till mig. För kontaktuppgifter gå till fliken kontakt ovan.

Ni är jättevälkomna att hälsa på oss och våra hundar.